“Gebouwen zijn de kinderen van hun context; de fysieke, sociale en economische context zijn voor ons het uitgangspunt bij elk gebouw dat we ontwerpen. We hanteren niet één stijl, maar werken altijd vanuit de overtuiging dat rationaliteit en uitbundigheid elkaar versterken tot een gebouw dat de oorspronkelijke briefing overstijgt”.

Patrick Koschuch

Rationele uitbundigheid

Architectuur is voor ons een iteratief ontwerpproces dat leidt tot een sterk concept.

De oplossingen zijn specifiek toegesneden op de fysieke, sociale en economische context. We streven naar een perfect werkend, rationeel gebouw met eenduidige organisatie, heldere plattegronden en optimale gebouwexploitatie. Door de slimme opzet ontstaat er (budgettaire) ruimte voor verleidelijke ruimtelijke oplossingen en het vieren van de architectuur.

Deze architectonische rationele uitbundigheid gaat verder dan het oplossen van specifieke behoeften of het maken van unieke iconische gebaren. Doel is om gebouwen te realiseren die toegevoegde waarde bieden voor gebruikers en omgeving. Vanuit die houding zoeken we altijd naar vernieuwing – van het proces, in de materialiteit, de unieke identiteit en in de programmering. Dat levert beloftevolle, tijdloze en genereuze architectuur op. We willen kortom graag dat mensen hun gebouw omarmen.

‘Gebouwen zijn niet generiek maar specifiek. Het gaat in de architectuur meer dan ooit om het creëren van waarden voor mensen – of het nou gaat om appartementengebouwbewoners, concertbezoekers of kantoormedewerkers. Wij nemen die waarden serieus, omdat we geloven dat ze leiden tot gebouwen die een leven lang meegaan, of langer.’

Approach

Koschuch biedt een hoogwaardige mix van jong talent en ervaring, van topcreativiteit en vakmanschap.

Onze werkwijze biedt ruimte om een intensieve dialoog aan te gaan gedurende het ontwerp- en ontwikkelproces.

Onze processen zijn zo ingericht dat we samen trots kunnen zijn op het eindresultaat. We zijn uiterst exact in de uitvoering en leveren maximaal rendement in duurzaamheid, gebouwexploitatie en woon-, werk- en leefomgeving.

De vakjury: ‘Musis is een eigentijds antwoord op de monumentaliteit van het verleden, dat een nieuw beeld in de stad brengt, een nieuw geluid laat horen, en waarin een nieuwe energie voelbaar is. ‘

(*Musis Sacrum is ontworpen in de tijd van VD-K)

You & Us

We werken graag samen met opdrachtgevers die ook energie halen uit vernieuwingsdrang, die het maximale uit hun opgave willen halen, én die rationele uitbundigheid op waarde weten te schatten.

We zijn realistisch met betrekking tot het bouwbudget en de opgave, zoals bij cultuurgebouw Musis Sacrum in Arnhem, waar we door de slimme opzet en goedkoop ondergronds te bouwen de beoogde 10.000 kub muziekzaal hebben opgetrokken naar 15.000 kub, waardoor we perfecte akoestiek konden realiseren zonder meerkosten.

Musis Sacrum heeft een nominatie voor de prestigieuze Mies van der Rohe Award 2018 en inmiddels meerdere nationale en internationale architectuurprijzen in de wacht gesleept, waaronder de Gulden Feniks en BNA (Royal Institute of Dutch Architects) Beste Gebouw van het Jaar 2018 in de categorie Identiteit & Icoonwaarde.

Awards & Nominations